کلستريديوم بوتولينوم و بوتوليسم
ساعت ۱٢:٥۳ ‎ب.ظ روز شنبه ۳۱ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:

 
Yoghurt - part two
ساعت ٢:٤٧ ‎ب.ظ روز یکشنبه ٢٥ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:

Yoghurt - part two

In the second part of his review, Ernest Mann concentrates on the scientific aspects of yoghurt production.



The second part of this review concentrates predominantly on more scientific aspects of yoghurt production. A recent study in Australia (30) looked at seasonal variations in physical characteristics of both set and stirred yoghurts. The effects of variations in solids-not-fat contents (10–14 per cent) on gel strengths, whey drainage and other properties were examined. It was found that standardisation of total solids content with dried skim milk was not sufficient to produce yoghurts with consistent physical characteristics throughout a season. Another group of Australian scientists (31) studied the effects of fortification of milk with two per cent of either whey powder (WP), skim milk powder (SMP) or whey protein concentrate (WPC) on composition, pH, firmness, viscosity, syneresis and microstructure of yoghurt. The results indicated that WP and SMP supplementation reduced viscosity and firmness, while WPC supplementation increased these values.

http://www.foodsciencecentral.com/library.html#ifis/13422


 
 
ساعت ٢:٤۳ ‎ب.ظ روز یکشنبه ٢٥ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:

از دست اين پرشين هر دو هفته متنهای من آپلود می شود


 
 
ساعت ۳:٥٩ ‎ب.ظ روز شنبه ٢٤ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:

با سلام خدمت دوستان خوبم از اینکه برایم پیام می فرستید متشکرم بزودی اولین سایت دانشجویان صنایع غذایی تحت ساب دامین رایگان کار خود را آغاز می کند از دوستان علاقه مند به علوم غذایی برای افتتاح اولین سایت دانشجویان صنایع غذایی دعوت به همکاری می نماییم

می توانید مقالات خود را برای ما بفرستید و با نام شما در سایت قرار گیرد.

متشکرم امین دعائی

aminfap@yahoo.com

 


 
قلبهای جديد
ساعت ٢:٤٥ ‎ب.ظ روز شنبه ٢٤ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:

نام قالب: شرکت هيولاها

نام قالب: سيندرلا

نام قالب: هفت کوتوله

نام قالب:پلنگ صورتي

نام قالب: خرس تدي 2

نام قالب: پيتر پن

نام قالب:خرس تدي 1

نام قالب: فروهر

نام قالب: پاييز سرخ

نام قالب: سيب

نام قالب: ني ني

نام قالب:ريزه ميزه

نام قالب: بنفش

نام قالب: مشکي

نام قالب: سبز

نام قالب: آبي

نام قالب: قرمز

نام قالب: زرد

نام قالب: پايونير

نام قالب: هک

نام قالب: نقره آبي

نام قالب: ميکي موس

نام قالب: کريسمس

 

http://www.persianyahoo.com/blogtemplates/Index.htm

 


 
 
ساعت ٢:۳٧ ‎ب.ظ روز شنبه ٢٤ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:

http://www.damghancity.com/d21_small.jpg

چشمه علی دامغان


 
 
ساعت ۳:۳٠ ‎ب.ظ روز پنجشنبه ٢٢ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:

با سلام

 


 
 
ساعت ۱:۱٢ ‎ب.ظ روز پنجشنبه ٢٢ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:
ليست نشريات صنايع غذايی کشور

 
 
ساعت ۱:۱۱ ‎ب.ظ روز پنجشنبه ٢٢ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:
ليست نشريات صنايع غذايی کشور

 
اخبار جديد
ساعت ۱:٠٤ ‎ب.ظ روز پنجشنبه ٢٢ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:

Food giant 'not cereal offender'
BBC
Aug 12, 2004 6:55

Federal officials ponder ways to turn revised diet advice into action
San Francisco Chronicle
Aug 12, 2004 6:53

U.S. food pyramid getting a new look
Houston Chronicle
Aug 12, 2004 6:43

'Tasting Australia' in Dubai
Trade Arabia
Aug 12, 2004 6:28

Millions of locusts headed for Darfur, say experts
Environmental News Network
Aug 12, 2004 6:18

Asian markets summary
Interactive Investor International
Aug 12, 2004 5:58

New York: Over-fishing threatens Asia-Pacific food security
KeralaNext.com
Aug 12, 2004 5:48

Optimism Shrinking
Meat News
Aug 12, 2004 5:17


 
 
ساعت ٤:۳۸ ‎ب.ظ روز دوشنبه ۱٩ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:


Click to enlargeClick to enlargeClick to enlargeClick to enlargeClick to enlargeClick to enlargeClick to enlargeClick to enlarge


http://www.iec-il.com/dairy.html

به اين سايت مراجعه کنيد


 
 
ساعت ٤:۳٥ ‎ب.ظ روز دوشنبه ۱٩ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:

http://www.specialtyequipment.com/systems/index.htm

با اين سايت مراجعه نماييد


 
جديدترين اخبار صنايع غذايی
ساعت ٤:٢٥ ‎ب.ظ روز دوشنبه ۱٩ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:

 
 
ساعت ٤:۱٥ ‎ب.ظ روز دوشنبه ۱٩ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:
راه اندازی هفته نامه الکترونيک در باره صنعت غذا در ايران

جمعی از  متخصصان و دوستداران صنعت غذايی در کشور اقدام به راه اندازی اولين هفته نامه الکترونيکی صنايع غذايی با نام کاهو نموده اند.قرار است اولين شماره آن در اول شهريورماه منتشر گردد.

با آرزوی موفقيت برای سردبير محترم و کليه دست اندرکاران اين هفته نامه صنايع غذايی اميدوارم هر چه زودتر مطالب جالب و علمی آنرا در دسترس داشته باشيم .برای اطلاعات بيشتر به اين آدرس مراجعه نماييد 


 
کتاب آنلاين
ساعت ٥:۳۸ ‎ب.ظ روز چهارشنبه ۱٤ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:

 
آزمايشگاهای معتبر صنايع غذايی
ساعت ٥:۳٢ ‎ب.ظ روز چهارشنبه ۱٤ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:

 
معرفی کارخانه
ساعت ٥:۳۱ ‎ب.ظ روز چهارشنبه ۱٤ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:

 
دانشگاهای صنايع غذايی امريکا
ساعت ٥:٢٥ ‎ب.ظ روز چهارشنبه ۱٤ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:
U.S. UNIVERSITY FOOD SCIENCE DEPARTMENTS

معرفی دانشگاههای صنايع غذايی آمريکا

درپی تقاضای جمعی از دوستان در ارتباط با دانشگاههايی که در کشور ايالات متحده دارای رشته صنايع غذايی هستند ليستی در زير به اطلاع ميرسد.اينکه دارای چه شرايطی برای اخذ پذيرش فوق ليسانس و يا دکترا هستند را بايستی مستقيما به وبسايت دانشگاه مربوطه و شرايط آنرا ملاحضه نماييد.البته امکان دارد تعدادی از آنها در اين ليست نباشد که به مرور اضافه خواهم کرد.

 


 
 
ساعت ۳:٥٠ ‎ب.ظ روز چهارشنبه ۱٤ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:

دلم گرفته چون يکی از افراد...در کنکور قبول نشد و حال به خودم می گوييم توکه هرجا رفتی و دم از قبوليدر ارشد زديتو چه سرنوشتی داری ؟ اما من سعی خود را برای قبولی می کنم بقيه با خدا

امين دعائی


 
لينکستان صنايع غذايی
ساعت ٢:۳۱ ‎ب.ظ روز شنبه ۳ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:


کليک+ورود به سايتهای صنايع غذايی (صنعت و پژوهش)
 Associations
Almond Board of California
American Association of Candy Technologists
American Association of Cereal Chemists
American Association of Meat Processors
American Bakers Association
American Cheese Society
American Chemical Society
American Dairy Science Association
American Dietetic Association
American Egg Board
American Farm Bureau Federation
American Health & Nutrition
American Institute of Baking
American Institute of Food Distributors
American Meat Institute
American Oil Chemists' Society
American Peanut Council
American Society for Nutritional Sciences
American Society of Baking
Association of Sales & Marketing Companies
Australasian Soft Drinks Assocation
Bakery Equipment Manufacturers Association
California Avacado Commission
California Cheese & Butter Association
California Dried Plum Board
California Fig Advisory Board
California Pistachio Commission
California Strawberry Commission
Calorie Control Council
Canadian Food Exporters Association
Chartered Institute of Environmental Health
Commercial Food Equipment Service Assocation
Confederation of Indian Food Trade & Industry
Danish Veterinary and Food Administration
European Federation of Food Science and Technology
Food Marketing Institute
Food Processors of Canada
Georgia Pecan Commission
Grocery Manufacturers of America
Hazelnut Council
Hazelnut Growers of Oregon
Institute of Food Science and Technology
Institute of Food Technologists (IFT)
International Association for Food Protection
International Association of Food Industry Suppliers (IAFIS)
International Dairy Federation
International Dairy Foods Association
International Food Information Council
International Food Information Council Foundation
International Foodservice Manufacturers Association
International Institute of Refrigeration
International Life Sciences Institute
International Meat and Poultry HACCP Alliance
International Society for Molecular Nutrition and Therapy
International Tree Nut Council
International Union of Food Science and Technology
International Union of Nutritional Sciences
Irish Nutrition and Dietetic Institute
ISO 9000 Translated into Plain English
Kosher Technical Konsultants
Latin American and Caribbean Food Security Movement
National Fisheries Institute
National Frozen & Refrigerated Foods Association
New Zealand Institute of Crop and Food Research
North American Association of Food Equipment Manufacturers
Northwest Food Processors Association
Pan American Dairy Federation - FEPALE
Peanut Advisory Board
Peanut Institute
Poultry Science Association
Produce Marketing Association
Profesionales Industria Alimentos Argentina
Salt Institute
Society of Consumer Affairs Professionals in Business
Society of Foodservice Management
South African Association for Food Science and Technology
Swedish National Food Administration
The American Frozen Food Institute
The Biscuit & Cracker Manufacturers Association
The Food Institute
The National Food Processors Association
Turkish Society for Food Science and Technology
Walnut Marketing Board/California Walnut Commission
World Food Safety Organisation

 Magazines
American Taste
Baking Business
Beverage Digest Online
Beverage World Magazine
Canadian Packaging
Cheese Market News
Cheese Reporter
Color Research and Application
Dairy Foods
Europages.com: The European Business Directory
Food & Beverage Reporter
Food & Nutrition Research Briefs Newsletter
Food Australia
Food Engineering
Food Hydrocolloids
Food in Canada
Food Industry News
Food Ingredients First
Food Manufacturing
Food Processing
Food Product Design
Food Quality
Food Technology
Food Testing and Analysis
Food Trade News
Foodboss
Foodservice and Hospitality
Frozen Food Age
Ingredient Strategist
InnOvations
Lebensmittel Zeitung
Manufacturing Confectioner
Meat & Poultry Magazine
Meat Marketing & Technology Magazine
Medexo
Namnews
Nutraceuticals World
Packaging Digest Magazine
Packaging Technology and Science
Packaging Today - News for the Packaging Industry
Poultry Digest
Prepared Foods
Produce Merchandising
Progressive Grocer
Supermarket News
Tea & Coffee Trade Journal
The Packer
VMT Dutch Food Technology Magazine
World Trade Magazine

 Journals
African Farming and Food Processing
ASIA & Middle East FOOD TRADE
Beverage Marketing
British Food Journal
Food Science and Technology Abstracts
Grocers News
International Journal of Food Science and Nutrition
International Journal of Food Science and Technology
Journal of Food Science (IFT)
Journal of the Science of Food and Agriculture
Practika's Industry BlueBook
STAT AgNews

 Government Agencies
Agriculture and Agri-Food Canada
Agriculture Marketing Service
Agriculture Research Service
Bord Bia - the Irish Food Board
Centers for Disease Control
Consumer Product and Safety Commission
Cooperative State Research Education and Extension Service
Department of Health and Human Services
Economic Research Service
Federal Trade Commission
Firmafrance - Agriculture. French agricultural exporters directory
Ministry of Agriculture, Fisheries and Food (UK)
National Agriculture Library
National Institutes of Health
National Institutes of Standards and Technology
The Food and Agriculture Organization of the United Nations
The Food and Nutrition Information Center (FNIC)
United States Patent and Trademark Office
US Food and Drug Administration
US Internet Law Library Code of Federal Regulations
USDA Food Composition Database
USFDA/Center for Food Safety and Applied Nutrition
World Health Organization


 
تافی جديد
ساعت ٢:٢٢ ‎ب.ظ روز شنبه ۳ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:

Toffee Cookies

  • 3 1/2 cups cake flour
  • 2 teaspoons baking powder
  • 1/2 teaspoon salt
  • 2/3 cup butter, room temperature (about 1 stick plus 2 tablespoons)
  • 1 cup granulated sugar
  • 1 large egg
  • 2 tablespoons very strong black coffee
  • 1 1/2 tablespoons dark rum
  • 1/2 cup finely chopped pecans

Sift flour with baking powder and salt. Cream butter until light and fluffy, gradually adding sugar; beat in egg. Add coffee and rum, beating well after each addition. Blend in the flour mixture, then almonds. Chill for about 2 hours. Roll dough out on a lightly floured surface to 1/8 to 1/4-inch thick. Cut with floured 2 to 2 1/2-inch cookie cutters and place on ungreased baking sheets. Bake at 375° for 8 to 12 minutes, depending on thickness.
Makes 3 to 4 dozen cookies.


 
سيب زمينی
ساعت ٢:٢٠ ‎ب.ظ روز شنبه ۳ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:

POTATOES

Coronet's potato products are fully cooked and contain no preservatives. The potatoes are cooked in a microwave oven, which maintains the nutrients and original potato flavor. Different cuts are available as well as fully cooked baked potatoes.

Diced, Sliced, Shredded and French Fries - with many different applications. The diced potatoes are an ideal fix for home fries, soups, chowders and wet salad mixes and even mashed potatoes. All you need to do is reheat in the microwave, add milk, butter, and your favorite seasoning ingredients - and MASH. Sliced for scalloped potatoes, shredded for hash browns, and French fries for that All American Potato Taste! Our freshly cooked and refrigerated potatoes retain their natural taste, color, texture and appearance.

 
     
 
 


 
FRESH-CUT FRUIT
ساعت ٢:۱۸ ‎ب.ظ روز شنبه ۳ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:

FRESH-CUT FRUIT

Coronet has recently installed brand new equipment designed for processing fresh-cut fruit. We provide packaging suited for both the foodservice and retail industry. The variety of products includes honeydew, cantaloupe, watermelon and pineapple chunks, each packaged separately in 5 lb. tubs. If you are in the retail business, try our fruit medley, packaged 6 ounces per cup, 6 cups per case. This is the perfect serving size for convenient store grab 'n go customers, or vending machines.

 


 
امولسی صمغ
ساعت ٢:٠٤ ‎ب.ظ روز شنبه ۳ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:

 
صمغها
ساعت ٢:٠٢ ‎ب.ظ روز شنبه ۳ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:

 
سايتهای جديد در باره امولسيفايرها
ساعت ۱:٥٧ ‎ب.ظ روز شنبه ۳ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:

 
اخبار جديد صنايع غذايی
ساعت ۱:٤٧ ‎ب.ظ روز شنبه ۳ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:

 
 
ساعت ۱:٢٥ ‎ب.ظ روز شنبه ۳ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:

Milking it: new products in the dairy market

Food Science Central has teamed up with Mintel's Global New Products Database (GNPD) to keep you up to date on new food products available around the world. This month, we take a look at new products available in the dairy market.

Americas

Pasteurizadora Maulec has launched Fórmula Láctea Entera (Whole Lactose Formula) onto the Argentinean market under the Tamariz brand. It is a shelf-stable product packaged in a Tetra Brik aseptic carton, and contains skimmed milk, whey protein concentrate and vegetable fat. Old Home Foods, meanwhile, have released several new varieties of Old Home Light Yogurt Smoothies in the USA. The product is now available in strawberry, cherry, mixed berry, strawberry banana and raspberry flavours, all of which are fat-free and are fortified with vitamins and minerals.


Europe

In Germany, Jermi-Käsewerk has introduced a new variety to its range of Jermi Käsería cheeses. Schinken Räucher smoked ham cheese is a sliced cheese and is said to have been made to an improved recipe. It is available in a 250g resealable stay-fresh box. In Italy, Centrale del Latte Torino has produced Tapporosso Latte Fresco Alta Qualita Milk, a full cream, pasteurized, homogenized fresh milk product sold in a glass bottle.

Asia

Calpis has launched Rasa Mangga mango flavoured milk drink onto the Malaysian market under the Calpico brand. It is described as a fermented milk drink with a mango flavour and has been supplemented with calcium. Hoang Ngoc has produced a full cream milk powder to be marketed under the TiTigo brand. This milk powder is shelf-stable, is packaged in a 500g plastic pack and is said to be sugar-free.


 
چک و پول الکترونيکی
ساعت ۱:۱۱ ‎ب.ظ روز شنبه ۳ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:


چک الکترونيکی E-check
چکهای الکترونيکی صرفا نسخه ای از چکهای کاغذی در دنيای واقعی هستند.اين چکها اصولا يکسان و مانند چکهای کاغذی عمل می کنند.اما می توان هزينه ها را تا حدودی کاهش داد.زيرا برای نوشتن ، ذخيره کردن ، بازيابی و پست کردن هيچگونه کاغذی مصرف نمی شود.امضاء دستی هم با امضاء ديجيتالی بر روی چک الکترونيکی تعويض می شود.اين امر هويت صاحب چک را مشخص می کند.
پردازش چک الکترونيکی
شکل زير فرايند پردازش چک الکترونيکی را نشان می دهد.


 


 

پول ديجيتالی
ايده پول ديجيتالی از سال 1990 در يکی از بانکهای اصلی لندن آغاز و منجر به ايجاد Mondex int شد. اين موسسه مسؤل تخصيص مجوزهای حقوقی Mondex در سراسر جهان و توسعه محصولات جديد بر پايه تکنولوژی Mondex است.اين موسسه ضمنا مسؤل اطمينان از عمليات متقابل ميان مجوزهای Mondex در سراسر جهان ، ايمنی و مديريت ريسک و گواهی تمام تجهيزات Mondex برای استفاده در تمام جهان است.
Mondex از سال 1997 در امريکا فعاليت خود را آغاز کرد و اجرای اين طرح را در کشور توسعه و سرعت داد.صاحبان اصلی شرکت Mondex به تساوی عبارتند از:
1. Bank one corporation
2. Citi bank universal card services
3. Master Card
4. Wells Fargo
5. Chase Manhattan Bank
6. Discover Financial Services
7. Michigan National Bank
جهت دريافت پول ديجيتالی، مشتری در يک بانک الکترونيک سپرده گذاری می کند و در قبال پولش يک اظهار الکترونيکی دريافت می کند.مشتری در هنگام خرج کردن آن اظهار الکترونيکی را به ديگران می دهد و يا آن را به بانک برگردانده و پول واقعی دريافت می کند.
پردازش پول ديجيتالی
شکل زير فرايند پردازش پول ديجيتالی را نشان می دهد.

ويژگی های پول ديجيتالی
پول ديجيتالی دارای ويژگی های زير است:
1. قابل استفاده توسط هر کسی که آن را در اختيار دارد می باشد.
2. به عنوان پول واقعی شناخته شده و به سادگی به پول قانونی تبديل می شود.
3. قابل استفاده برای تمام پرداختهای کوچک می باشد.
4. استفاده ، ذخيره ، خرج کردن و تبديل آن ارزان است.
5. هنگام خرج کردن نياز به شناسايی پرداخت کننده ندارد.
6. پولهای ديجيتالی می توانند انتقال ارزش خود را پشتيبانی کنند و نيازی به ارتباط با برخی از پشتيبان کنند ها يا موسسات مالی طرف سوم برای تاييد معامله ندارند.


 
بانکداری اينترنتی
ساعت ۱:٠۸ ‎ب.ظ روز شنبه ۳ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:

بانكداري اينترنتي

ترجمه و تلخيص : دكترعلي حسي‌زاده ( معاون پژوهشي پژوهشكده پولي وبانكي- بانك مركزي ج.ا.ا.)
فروغ پورفرد ( كارشناس ارشد اقتصاد و كارشناس پژوهشي پژوهشكده پولي و بانكي- بانك مركزي ج.ا.ا.)


 

1- تاريخچه چك الكترونيك (E-Check)
پذيرش چك از طريق بانك‌ها، مشكل‌آفرين است. در ابتدا، بانكداران نمي‌دانستند كه چگونه چك‌هاي كاغذي را براي وصول در تاريخ سررسيد چك، از ساير بانك‌ها جمع‌آوري كنند و براي جمع‌آوري اين چك‌ها، تحصيلدارهايشان را به بانك‌هاي ديگر مي‌فرستادند و اين امر نه فقط باعث مي‌شد تا وقت زيادي گرفته شود؛ بلكه از نظر شرايط امنيتي نيز نگران كننده بود. از اين‌رو، چك‌هاي كاغذي كه انتخاب ميليون‌ها نفر در جهان است، به سمت الكترونيك شدن سوق يافت. چك‌هاي الكترونيك از چك‌هاي كاغذي كارآمدتر و راحت‌تر مي‌باشند. قبول چك‌هاي كاغذي براي بازرگانان مشكل آفرين است، و با قبول نكردن يك چك در معامله، بازرگانان بايد ريسك از دست دادن معامله را بپذيرند در رابطه با چك‌هاي الكترونيك، هزينه‌هايي كه در چك‌هاي كاغذي ديده مي‌شود، وجود ندارد. اين هزينه‌ها، شامل: هزينه‌هاي قابل توجه در بكارگيري چك‌هاي كاغذي، كنترل تقلب و بازبيني چك‌ها و همچنين هزينه‌هاي بازيافت رقم‌هاي برگشتي پرداخت نشده به وسيله چك است.
در حال حاضر، سيستمي براي تبديل چك‌هاي كاغذي به چك الكترونيك وجود دارد. اين سيستم، LML Payment System نام دارد. در اين سيستم، مشتري چك كاغذي را در مرحله خريد ارائه مي‌كند. چك از طريق يك دستگاه چك‌خوان گرفته شده و اطلاعات حساب بانكي همراه با مبلغ چك گرفته مي‌شود و به عمليات الكترونيكي تبديل مي‌گردد. از اين طريق، معامله مورد موافقت قرار مي‌گيرد و يا رد مي‌شود. اين عمل، شبيه عملCredit Card است، و به طور الكترونيكي ، براي تسويه و پرداخت مشتري بكار مي‌رود.

به اين عمل، اصطلاحاً Electronic Check Conversion گويند. از جمله مشخصه‌هاي اين سيستم، مي‌توان به موارد ذيل اشاره نمود:
* امكان ارائه مجدد چك‌هاي الكترونيكي(شامل چك‌هاي برگشتي).
* بازبيني چك‌هاي الكترونيك، به‌گونه‌اي كه بازبيني چك‌هاي كشيده شده در بانك اطلاعاتي، با تقليل يافتن تعداد چك‌هاي اشتباهي كه توسط مشتري دريافت مي‌شود، خسارت وارده به آنها را كاهش مي‌دهد.
* سرويس وصول چك‌ها(Check Collection)
* وجوه را با سرعت بيشتري در دسترس قرار داده و حداكثر ظرف 48 ساعت، به حساب مشتري گذاشته مي‌شود و نيز شناسايي چك‌هاي برگشتي را ظرف 48 ساعت انجام مي‌دهد.
* هزينه‌هاي وصول و درصد ريسك‌پذيري را كاهش مي‌دهد.
اين سيستم قادر است، گزارشاتي - هم به صورت ريز و هم به صورت كلي- در دسترس مشتري قرار دهد. اين گزارشات مي‌توانند در هر زمان توليد شوند، خواه براي تسويه حساب‌ها در پايان روز و يا به منظور استعلام و رسيدگي در طول روز. گزارش‌هاي ريز، شرح جزئيات عمليات را با ذكر: نوع پردازش آن، شماره مجوز و موقعيت و مقدار، نمايش مي‌دهد. گزارش خلاصه نيز مواردي چون: نرخ بازار، بدهكاران و بستانكارها را نشان مي‌دهد.
سيستم ديگر در زمينه چك‌هاي الكترونيكي، عبارت ازPay By Check است. اين سيستم، پيشگام در صنعت اينترنتي مي‌باشد و به طور پيوسته عمليات بلادرنگ (لحظه‌اي) را از سال 1997 پردازش مي‌كند. اين سيستم امكان پرداخت بهاي كالاها و خدمات به وسيله چك را - كه بيشتر از طريق اينترنت، فاكس يا تلفن و به صورت بلادرنگ است- ارائه مي‌دهد و كلية قوانين محافظتي و آيين‌نامه‌هاي بانكداري را در بردارد. اين سيستم، معاملات شما و حتي ميزان پولي كه مي‌توانيد در حسابتان قرار دهيد را محدود نمي‌سازد و هزينه آن- فارغ از نوع معامله- فقط يك اجرت بسيار نازل براي هريك از معاملات شما مي‌باشد.
در اين سيستم، دو نوع حساب پيشنهاد مي‌شود: حساب‌هاي Basic براي معاملات كوچك الي متوسط و حساب‌هاي Professional كه براي معاملات متوسط تا بزرگ طراحي شده‌اند. هر دو حساب، شامل آن سطح دسترسي مي‌باشد كه قادر خواهيد بود تا جزئيات حسابتان را مشاهده نمائيد.
الف- از جمله مشخصات حساب نوع Basic مي‌توان به موارد زير اشاره نمود:
* وجوه به وسيله چك‌هاي كاغذي كه با پست الكترونيك ارسال شده‌اند، در هر روز تسويه گشته و اجازه پذيرفتن سهل و آسان چك‌ها از طريق: اينترنت، تلفن و يا فاكس فراهم مي‌گردد.
* داراي يك جست‌وجوگر دقيق در: Transit Number , Bank Routing است.
* به هيچ نرم‌افزاري و سخت‌افزاري اضافي نياز ندارد.
* مقايسة ليستي از عمليات انجام شده در مورد مشتري، طي 14 روز اخير را امكان‌پذير مي‌سازد.
* اطلاع فوري از تراكنش‌ها، به وسيله پست الكترونيك را فراهم مي‌كند.
ب- موارد زير نيز از مشخصات نوع دوم حساب‌ها مي‌باشد:
* وجوه به وسيله چك كاغذي پست الكترونيك شده و در همان روز تسويه مي‌گردد و يا توسط يك اتاق پاياپاي الكترونيك ( Automated Clearing House(ACH))، به يك حساب چك بانكي گذاشته مي‌شود. شايان ذكر است كه براي اين منظور، پردازش الكترونيك چك( Electronic Check Processing (ECP).) نيز لازم است. البته پردازش الكترونيكي چك بستگي به نيازي است كه وجود دارد. عمليات پردازش، از طريق شبكه ((ACH كه منطبق بر قوانين بانكداري (NACHA) است- به منظور نگاهداري سپرده‌ها و پرداخت، نتايج تحقيقات فدرال را در مورد چك‌ها و پرداخت‌هاي الكترونيكي اعلام مي‌كند.
* امكان پذيرفتن چك از طريق: اينترنت، فاكس يا تلفن.
* امكان رمزنگاري كامل با (SSL) .
* اطلاع فوري تراكنش از طريق پست الكترونيك.
* امكان دسترسي به تمام سرويس‌هاي (ITI)، كه شامل: Address Trace , Bank Trace Phone Trance و Rock Lock Box است.
به طوري كه:
Phone Trance- يك آدرس فيزيكي براي شماره تلفن معين توليد مي‌كند. اين سرويس در بازبيني يك امكان فيزيكي، يا در فن بازاريابي، بسيار باارزش است.
Routing Number- توليد مي‌كند كه كاربرد زيادي در بازبيني وجوه دارد.
Address Trace- آدرس مشخص شده در فرم مشتري را با آدرس موجود در بانك اطلاعاتي مقايسه مي‌كند.
Rock Lock Box- به هر مشتري اين اجازه را مي‌دهد كه به صورت الكترونيكي چك‌هاي NSF را مجدداً ارائه كند. اين سرويس شامل گزارشاتي است كه جزئيات گردش هر چك را گزارش مي‌دهد و همه محاسبات به صورت اتوماتيك مي‌باشد.

2- نمايش
از طريق نمايش فرم چك، اين امكان را بوجود مي‌آورد كه سايت را از طريق چشم مشاهده كرده و كلية پردازش‌هاي پرداخت را به صورت گرافيك حس و رويت نمود. هنگامي كه مشتري‌ها مي‌خواهند پول پرداخت كنند، بر روي كليد Link، Pay By Check كليك مي‌كنند و سپس به مشتري يك فرم On Line ارائه مي‌شود كه شبيه يك چك فيزيكي است. بعد از كامل كردن فرم، مشتري بر روي دكمه Enter كليك مي‌كند و صفحه بعدي كه مشتري مشاهده مي‌نمايد، صفحه تأئيديه است.
اينجا مكاني است كه به مشتري اين شانس داده مي‌شود تا اطلاعات توليد شده را بازبيني كند. همچنين، اطلاعات قانوني مورد نياز به او داده مي‌شود. در اينجا، وقتي مشتري بر روي دكمة- I Agree كه در پايين فرم قرار دارد- كليك مي‌كند؛ در واقع با موافقت كردن عمليات، به صفحه مربوط مي‌رود. همچنين، با انتخاب دكمة I Don't Agree ، با رد كردن عمليات، به صفحه قبل مي‌رود. سپس، سيستم، اطلاعات نگارندة چك را به بانك‌هاي اطلاعاتي مربوط مي‌فرستد. مشتري فوراً يك پست الكترونيك، جهت رسيد پيغام و يا تكذيب براي تراكنش مي‌فرستد. اين رسيد ظاهر خواهد شد و شامل: نام شركت، اطلاعات تماس، مبلغ، تاريخ، عدد چك و يك عدد ارجاعي Unique و موقعيت موافقت كردن يا رد كردن مي‌باشد. كلية عمليات پردازش‌ها را به اتمام رسانده و حوالة چاپ شده، روز بعد پست مي‌شود؛ ضمن آنكه، همه سوابق عمليات به شكل بلادرنگ قابل دسترس است. اجرت حساب‌ها به صورت صورتحساب فرستاده مي‌شود و يا از طريق پرداخت اتوماتيك انجام مي‌گردد.

3- استانداردها و پروتكل‌هاي مورد استفاده در بانكداري موبايل
امنيت در ارائه خدمات بانكي توسط تلفن همراه، مسأله‌اي مهم و حساس مي‌باشد. به نظر بعضي از كارشناسان، بانكداري موبايل به‌طور بالقوه بسيار امن‌تر از بانكداري از طريق اينترنت است.
مهم‌ترين مسأله براي كاربراني كه از خدمات بانكداري موبايل استفاده مي‌كنند، امنيت است و اگر اين مسأله مورد توجه عميق قرار نگيرد، بانكداري موبايل با استقبال مواجه نخواهد شد.
استفاده از پروتكل و استانداردهاي امنيتي موبايل، دستخوش تغيير و تحول بوده است. در اينجا گذري بر سير فناوري موبايل خواهيم داشت.
خدمات ارتباطات موبايل داراي 3 مرحله بوده است:
* آنالوگ
* ديجيتال
* چند رسانه‌اي
هركدام از اين مراحل، به عنوان نسلي از موبايل شناخته شده است. در اينجا، به بررسي نسل‌هاي آن خواهيم پرداخت:

1-3- نسل اول:
اين نسل از تلفن همراه داراي خصوصيات زير است:
* آنالوگ
* مدارهاي سوئيچي(1)
* صداي ضعيف.
* قابليت پايين.
* بدون وجود تدابير امنيتي.
يكي از نگراني‌هاي اوليه در رابطه با امنيت در تلفن‌هاي آنالوگ، اين بود كه سيگنال‌ها رمزنگاري نمي‌شدند و بنابراين، در بين راه به راحتي قابل گوش دادن بودند.
هرچند، تلفن‌هاي آنالوگ هنوز در امريكا استفاده مي‌شوند و فناوري آنها پيشرفت نموده است، ولي تحول و دگرگوني منطقي به سمت ديجيتال بوده است.

2-3- نسل دوم
خصوصيات اين نسل عبارت است از:
* فناوري ديجيتال، كه در حال حاضر در تلفن‌هاي همراه ديجيتال مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
* مدارهاي سوئيچي.
* با بهره‌گيري از فناوري ديجيتال.
* قابليت نمونه‌گيري صدا به صورت صفر و يك و انتقال آن برروي شبكة بي‌سيم براي انتقال به تلفن ديگري از همين نسل و يا تلفن‌هاي سنتي، كه در آنجا به موج‌هاي صوتي تبديل مي‌شود، در اين نسل موجود است.
* انتقال محدود اطلاعات.
* پشتيباني داده، فاكس و (SMS).
* امكان بهره‌گيري از رمزنگاري (باكليد رمز 40 بيتي).
* سيستم جهاني براي ارتباطات موبايل (GSM)، استانداردي ديگر براي نسل دوم مي‌باشد. سيستم (GSM) ، در دامنة فركانس بين 800 تا 900 مگاهرتز عمل كنند.
مي‌توان خصوصياتي كه از نسل اول تا نسل دوم بهبود يافته است را به شرح زير معرفي نمود:
* تلفن ديجيتال.
* پست صوتي.
* دريافت پيام‌هاي الكترونيكي ساده.

3-3- نسل 5‌.2 :
سرويس جهاني راديويي بسته‌اي(2) را مي‌توان مانند سرويس (GSM)، براي دسترسي به اينترنت در نظر گرفت. نسل 5.‌2 ، داده‌ها را با سرعت بالاتري پشتيباني مي‌كند(171بيت در ثانيه). همچنين، اتصالات دائمي داده‌ها را حفظ مي‌نمايد، به اين صورت كه كاربران مي‌توانند به‌طور دائم به اينترنت دسترسي داشته و تنها در زمان دريافت و ارسال داده‌ها، هزينه مربوط به اتصال به اينترنت را دريافت مي‌كنند.
سرويس (GPRS)، براي مرورگرهاي محدود، پست الكترونيك و معاملات مالي، با استفاده از كارت و غيره در نظر گرفته شده است.
(GPRS)، پروتكل اينترنتي با امكان سوئيچ نمودن بسته است. اين استاندارد نيز از بسياري از آسيب‌پذيري‌هاي موجود در اينترنت رنج مي‌برد. كلية خدمات مورد استفاده در اينترنت، مانند: انتقال فايل (FTP)، مرورگرهاي وب، گپ‌هاي دوستانه (CHAT)، پست الكترونيك، اتصال به كامپيوتري از راه دور (Telnet)، بر روي شبكه موبايل قابل دسترسي مي‌باشد.

مزاياي : GPRS
* سرعت انتقال داده‌اي سريع‌تر.
* اتصال به منابع اطلاعاتي، در سطح وسيع، در سراسر دنيا، و با پشتيباني از چندين پروتكل، مانند IP.
* يك مرحله به سوي خدمات نسل سوم.

4-3- نسل 7‌.2:
اين نسل، EDGE ناميده مي‌شود و انتقال دادة آن، حداكثر با سرعت 437 كيلو بيت در ثانيه انجام مي‌شود. بسياري از شركت‌ها در آمريكا، اين نسل را به عنوان نسل سوم تلقي مي‌كنند؛ چرا كه سخت‌افزار لازم در زيرساخت آن با هزينة كمي قابل ارتقاء مي‌باشد. در رابطه با امنيت اين نسل نيز بايد گفت كه مانند GPRS مبتني بر IP.

5-3- نسل سوم:
نسل سوم، كه با 2000-IhT نيز شناخته شده است؛ نسل جديدي از ارتباطات بي‌سيم مي‌باشد (اينترنت همراه). از آنجا كه سيستم‌هاي نسل سوم، تكامل يافتة سيستم‌هاي متفاوت و غيرسازگار نسل دوم - مانند: CDMA، GSM،- TDMA هستند، قابليت كاروسازگاري با سيستم‌هاي مختلف را دارا مي‌باشند.
در اينجا، به بعضي از مشخصات اين نسل اشاره مي‌كنيم:
* پهناي باند گسترد
* مبتني بر پروتكل بسته‌اي(3)
* انتقال متن، صدا بر روي IP(VOIP)، تصاوير ويديوئي، چند رسانه‌اي با سرعت داده‌اي حداكثر2 مگابيت در هر ثانيه در محيط بي‌سيم و 384 بيت در ثانيه در محيط موبايل.
نسل سوم، بسته به موقعيت مكاني در جهان متفاوت مي‌باشد:
* در اروپا نسل سوم (UMTS) است.
* در ژاپن نسل سوم (CDMA) با پهناي باند عريض و فقط با امكان(FDD)(4) مي‌باشد.
* در آمريكا از (EDGE) و يا (CDMA) با پهناي باند گسترده، به عنوان نسل سوم استفاده مي‌شود.
در رابطه با امنيت اين نسل بايد گفت:
* رمزگذاري آن با استفاده از كليدهاي 128 بيتي انجام مي‌شود.
* روش تأييد دوسويه با استفاده از كليدهاي رمزنگاري براي بررسي هويت دو طرف استفاده مي‌شود.

1-5-3- فناوري‌هاي سازگار با نسل سوم
* Blue Tooth
Blue Tooth جايگزين كابل‌هاي بين دستگاه‌ها مي‌باشد و سرعت انتقال داده‌ها، حداكثر تا 720 كيلو بيت در ثانيه مي‌رسد. اين دستگاه‌ها، شامل: كامپيوترها، صفحه كليد، چاپگرها، استريوها، تلويزيون‌ها، تلفن‌هاي ثابت و تلفن‌هاي همراه و بسياري از وسايل ديگر مي‌باشد.
Blue Tooth اين امكان را فراهم مي‌آورد كه هر كدام از دستگاه‌ها، آدرس يكتايي داشته باشند و امكان نظارت، تأييد و رمزنگاري را در شبكه‌هاي كوچك دارا است.
* WML/WAP5
WAP، استاندارد جهاني براي ارائه ارتباطات اينترنتي از طريق تلفن‌هاي همراه ديجيتال، دستگاه‌هاي امن ديجيتال شخصي و ديگر ترمينال‌هاي بي‌سيم مي‌باشد.
WAP، به منظور استفاده امن و كاراي پهناي باند، سرعت‌هاي پايين اتصال، نمايشگرهاي كوچك و غيره طراحي شده است.
WML، نوعي از (WAP) است؛ كه مشابه پروتكل انتقالي (HTTP) بوده و به عنوان (WML) عمل مي‌كند و براي مرورگرهاي كوچك بر روي تلفن‌هاي دستي طراحي شده است.
براي استفاده از خدمات (WAP) بايد موارد زير را مورد توجه قرار داد:
* دستگاه‌هاي تلفن همراه زير، سرويس (WAP) را پشتيباني مي‌كنند:
NOKIA6210 , NOKIA7110 , ERICSSON , SIEMENS , MOTOROLA
* سرويس دهندگان كه دروازه‌هايي براي استفاده از(WAP) دارند.

* امنيت WAP
براي انتقال اطلاعات به صورت امن، بين كاربر و دروازه(6) از پروتكلي به نام(WTLS) (7)استفاده مي‌شود. اين استاندارد، نسخه استاندارد صنعتي(TLS) (8)مي‌باشد كه معادل با پروتكل استفاده شدة (SSL) است. به منظور ارائه امنيت، (WTLS) ارتباط امن بين دستگاه WAP و سٍروٍر(WAP) را فراهم مي‌كند.

6-3- بانكداري موبايل در ايران
متأسفانه هنوز بسترهاي مناسب به منظور پياده‌سازي بانكداري موبايل در ايران فراهم نشده است. مهمترين مسائلي كه در اين رابطه بايد در نظر گرفته شود، عبارت مي‌باشد از:
* بستر مخابراتي پرسرعت براي ارتباطات اينترنتي و پشتيباني از پروتكل‌ها و استانداردهاي مورد استفاده در تلفن‌هاي همراه.
* تنظيم و تصويب قوانين حقوقي مربوطه.
* تربيت نيروي متخصص در زمينه طراحي.
* پياده سازي و پشتيباني از سيستم‌هاي موردنياز.
* فرهنگ‌سازي و جلب اعتماد مردم، وجود امنيت در ارتباطات بي‌سيم.
* كاهش هزينه‌ها و ارائه خدمات ويژه استفاده كنندگان موبايل، در بانكداري طريق موبايل.
البته ناگفته نماند؛ اين مسأله تلاش جدي مسئولان و مديران اجرايي را مي‌طلبد. لذا به نظر مي رسد؛ اگر تمامي مشكلات در زمينه راه‌اندازي بانكداري موبايل برطرف گردند، بانكداري موبايل به عنوان يكي از شاخص‌هاي بانكداري الكترونيك مورد استقبال قرار گيرد.

پانويس‌ها
1 . Circuit - Switched.
2 . General Packed Radio Service (GPRS).
3 . Packet- Based.
4 . Frequently Division Duplex.
5 . Wireless Applicaation Protocol / Wireless Markup.
6 . WAP Gateway.
7 . Wireless Transport Level Security. (WTLS)
8 . Transport Level Security.


 
تجارت الکترونيک امين دعائی
ساعت ۱:٠٥ ‎ب.ظ روز شنبه ۳ امرداد ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:

       

  • موضوع ششم  - تجارت الكترونيكي  و مالكيت فكري در