برگرماهي،پنيرماهي و بستني ماهي
ساعت ۱٢:۳۳ ‎ق.ظ روز جمعه ٤ اسفند ،۱۳۸٥  کلمات کلیدی:

رييس موسسه تحقيقات شيلات ايران، برگرماهي، پنير ماهي، سوسيس ماهي، بستني ماهي و كنسرو كوفته‌ماهي را به عنوان فرآورده‌هاي جديد دريايي ساخته شده در ايران معرفي كرد.

"عباسعلي مطلبي" چهارشنبه‌شب در يك كنفرانس خبري در بندرعباس افزود:
اين محصولات كارهاي تحقيقاتي‌اشان به پايان رسيده و برخي از آنها مانند پنيرماهي مراحل ذائقه‌سنجي بين اقشار مختلف مردم را نيز با موفقيت پشت سر گذاشته‌اند.

وي كمك به افزايش سرانه مصرف آبزيان از رقم هفت كيلو براي هر ايراني در سال و نزديك كردن اين رقم به ميانگين جهاني ‪ ۱۲‬كيلو را، انگيزه اصلي براي انجام تحقيقات ياد شده اعلام كرد.

مطلبي ادامه داد: بر روي فرآورده‌هاي دريايي ياد شده، عمليات طعم‌زدايي انجام مي‌شود تا صاحبان سليقه‌ها و ذائقه‌هاي متفاوت بتوانند از آنها استفاده كنند و در حقيقت مي‌توان گفت تمامي اين محصولات تنها داراي خواص مفيد ماهي هستند كه اين كار از راه افزودن پروتيين ماهي و امگا‪ ۳‬به آنها صورت پذيرفته است.

اين مسئول يادآور شد: اقدامات انجام‌شده دو ميليارد ريال هزينه ريالي در برداشته كه در كنارآن ‪ ۲۰‬ميليون يورو نيز از سوي شريك خارجي طرح اختصاص يافته است.

وي دانشگاه "واختينگن" هلند را كه رتبه اول علوم اتحاديه اروپا را در اختيار دارد، به عنوان همكار تحقيقاتي معرفي كرد.

رييس موسسه تحقيقات شيلات ايران اظهار اميدواري كرد: فرآورده‌هاي جديد از سال آينده به توليد انبوه رسيده و به بازار وارد شود.

مطلبي، از احياي ميگو با معرفي و بومي‌سازي گونه پاسفيد يا وانامي به عنوان يكي ديگر از طرحهاي مهم تحقيقاتي نام برد كه در سال جاري با هدف كنترل بيماري لكه‌سفيد ميگو انجام شده است.

رييس موسسه تحقيقات شيلات ايران، مجموع طرحهاي تحقيقاتي امسال را ‪۱۹۵‬ طرح اعلام كرد كه با اعتبار ‪ ۳۰‬ميليارد ريال به انجام رسيده است.

از طرحهاي ياد شده ‪ ۲۸‬طرح تحقيقاتي در پژوهشكده اكولوژي خليج فارس و درياي عمان به انجام رسيده كه يك ميليارد و ‪ ۸۰۰‬ميليون ريال اعتبار به آنها اختصاص يافته است.

منبع:خبرگزاری صنایع غذایی