ساعت ٥:۱٤ ‎ب.ظ روز چهارشنبه ۳٠ اردیبهشت ،۱۳۸۳  کلمات کلیدی:

:عسل

با وجود پيشرفت هاي علمي هنوز براي زيست شناسان و دانشمندان ساختمان عسل كشف نشده است زنبور عسل براي تهييه يك كيلو عسل ناگزير است دو مليون دفعه روي گل ها بنشيند تا براي ما هم غذا و هم  دارو تهييه كند  عسل داراي هفتاد و پنج در صد مواد قندي پنج در صد مواد صفيده اي ددر صد مواد چربي سيزده ميلي گرم فسفر چهار ميلي گرم كلسيم و مقداري آهن و مس مي باشد  خوردن عسب جريان خون را اسان و كندي آن را از بين مي برد گرفتگي مويرگ ها را باز و از سكته قلبي جلو گيري مي كند براي زخم معده مفيد است هر دارويي همراه عسل خورده شود خاصيت بهي بخشي آن چند برابر مي شود خاصيت ميكروب كشي و ضد عفوني آن از آنتي بيوتيك ها قوي تر است براي حفظ سلامتي افراد سالخورده غذايي بهتر از عسل نيست كمبود هاي غذايي بدن را جبران مي كند با داشتن قند زياد براي مبتلايان به قند مضر نيست ترشحات غدد داخلي و بزاق را تعديل مي كند جهت درمان سرفه و گلو درد كم خوابي و بي خوابي و دل درد و كم اشتهايي مفيد است

:زيتون

داراي املاح زيادي مانند فسفر و پتاسيم و گوگرد و منيزيم و كلسيم و كلر و آهن و مس ومنگنز مي باشد  روغن زيتون سرشار از ويتامين ها و املاح معدني خصوصا پتاسيم مي باشد و بهترين روغن براي تهييه سس و سالاد مس باشد

:موز

داراي ويتامين آ ب و ث و هشتاد درصد قند ميباشد و فلزاتي مانند آهن فسفر منيزيم پتاسيم و سديم و روي مي باشد هرگز بعد از خوردن موز آب ننوشيد سرفه خشك را آسان و سينه را نرم و مزاج را لينيت مي كند جهت مبتلايان به مرض قند و يبوست مضر است ولي چون فاقد مواد سفيده اي مي باشد مبتلايان به آلبومين مي توانند همراه غذاهاي ديگر ميل نمايند

:هلو

تولد اوليه آن در ايران بوده است و به علت لذيذ و آبدار بودن ان از ايران به بيشتر نقاط دنيا برده شده است داراي ويتامين آ و املاح گوناگون و چند آنزيم مفيد مي باشد با هر معده اي سازگار است و زود هضم و از معده و روده ها سريع عبور مي كند هلو از ميوه هاي خنك مي باشد سودا را درمان مي كند مرطوب كننده و تشنگي را بر طرف مي كند

:انار

از غذا به عنوان ميوه اشتها آور ياد كرده اند به همين علت بهتر است قبل از غذا استفاده شود مي گويند يكي از خواص انار اين است كه باعث رفع بوي دهان مي شود در اين باره رواياتي هم در كتابهاي حديث ذكر شده است در كتاب هاي سنتي براي رفع خارش بدن هفت تو صيه به مصرف انار ترش و شيرين شده است البته مصرف زياد از حد انر ترش سبب زخم معده مي شود مصرف دم كرده يا جوشانده برگ انار مانند چاي ضعف شديد پس از بيماري و خستگي را برطرف مي كند اين نكته را اقاي دكتر رجحان استاد پزشكي دانشگاه تهران در كتاب گياه درماني خود نوشته است انار براي افرادي كه داراي يبوست سا زخم معده هستند در دسر ساز است

rozita astaneh