روغن کنجد
ساعت ۸:٤٦ ‎ق.ظ روز سه‌شنبه ٦ اردیبهشت ،۱۳۸٤  کلمات کلیدی:

روغن کنجد

قسمت اول

کنجد احتمالا قدیمی ترین دانه روغنی است که توسط انسان شناخته و به عنوان یک منبع غذایی استفاده شده است.

این دانه روغنی با اهمیت قرنها در کشور های در حال توسعه آسیا و آفریقا کشت و از روغن خوراکی

 ( 54- 42 درصد) بسیار خوب و پروتئین (25-22 درصد) با ارزش آن استفاده شده است.

کنجد در سرتاسر جهان در در جه اول به خاطر  روغن آن کشت می شود، گرچه به صورت خام و برشته به طور گسترده در محصولاتقنادی و نانوایی نیز به کار می رود.

قسمت عمده محصول کنجد در کشورهای تولید کننده به مصرف می رسد.

روغن کنجد از نظر ویژگیهای شیمیایی و فزیکی اختلاف زیادی با سایر روغن های نباتی دارد. بیشتر خصوصیات غیرمعمول این روغن مربوط به وجود ترکیبات غیر قابل صابونی منحصر به فرد موجود در آن ، نظیر سزامول ، سزامین ، سزامولین است.

این مواد ضد اکسیداسیون طبیعی ،سبب پایداری زیاد روغن کنجد در مقابل فساد در اثر اکسیداسیون می شوند. روغن کنجد یک روغن سالاد طبیعی  است که نیاز به زمستانه کردن نداشته یا بطور مختصر زمستانه می شود .

یکی از چند روغن نباتی است که می تواند مستقیما و بدون تصفیه کردن به مصرف برسد.

در صنعت  مقداری خیلی کمی از روغن کنجد از درجه پست تر ،درصابون سازی ،در مواد دارویی ف حشرهکشها، رنگها و روغن جلا،مصرف می شود.

در هند روغن کنجد اساس روغن های معطر به کار رفته در عطریات است.

کنجاله باقیمانده از روغنکشی دارای ویژگیهای بی نظیرتغذیه ای است. غنی از اسید های آمینه متیونین

سیستین و تریپتوفان بوده و به عنوان مکمل پروتئینی در خوراک دام به مصرف می رسد.

ادامه دارد....